Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014

Εισαγωγή και απλοί ορισμοί στον κόσμο της μελωδίας, με όργανο την Φωνή

Η τέχνη της φωνητικής εξυπηρετεί και ανάγει το πνεύμα ως γνωστόν από τα αρχαία χρόνια στην ανθρωπότητα. Η σύγχρονη φωνητική έχει ορίσει και αναγνωρίσει ως επίσημη την τέχνη της "κλασικής φωνητικής", γνωστή και ως "όπερα". Όσων αφορά τα υπόλοιπα είδη, κινήσεις γίνονται παγκόσμια έτσι ώστε να αναγνωριστεί και μία ακόμα ενιαία κατηγορία που θα περιλαμβάνει κάθε άλλο είδος (jazz, blues, rock, metal, τοπικά είδη κ.α.) υπό την ονομασία της "σύγχρονης φωνητικής".
Ακολουθεί ορισμός από το wikipedia, για την φωνητική, αρκετά πλήρης για το τόσο μεγάλο κεφάλαιο αυτής
"Ως Φωνητική ορίζεται η επιστημονική μελέτη των γλωσσικών ήχων και της ανθρώπινης ομιλίας και επικοινωνίας. Αποτελεί κλάδο της γλωσσολογίας. Αντικείμενο μελέτης της επιστήμης αποτελούν οι φυσικές ιδιότητες των φώνων (phones) αλλά και των μη-γλωσσικών ήχων. Η επιστήμη της φωνητικής εξετάζει την παραγωγή των ήχων (αρθρωτική φωνητική), την πρόσληψή τους (ακουστική φωνητική) και την κατανόησή τους (αντιληπτική φωνητική).
Η φωνητική αντιδιαστέλλεται με τη φωνολογία, η οποία εξετάζει τη λειτουργία των φθόγγων στα πλαίσια συγκεκριμένων γλωσσικών συστημάτων. Η φωνητική ασχολείται με τους ήχους καθ' εαυτούς και όχι το ρόλο τους στη γλώσσα. Ως εκ τούτου, τα ζητήματα που άπτονται της έννοιας (σημασιολογία) είναι άτοπα στο επίπεδο αυτό γλωσσολογικής ανάλυσης."
Ενδιαφέρον αποτελεί η ανάγκη των ειδικών να κάνουν γνωστό ότι η ανθρώπινη φωνή είναι ένα πλήρες, ολοκληρώμενο όργανο, όπως αυτό της κιθάρας, με σημαντικά και δευτερεύοντα μέρη, πέρα από τις φωνητικές χορδές, απλά εντός του ανθρώπινου σώματος. Κατά τη διάρκεια ενός perfomance, ο Vocalist καλείται να έχει προετοίμασει όλο το σώμα του και να ενεργείσαι κατάλληλα εάν κάπου υστερεί ή έχει τραυματιστεί. Οι διάφορες λοιμώξεις, σωματικές ιδιαιτερότητας και άλλα θα αναφερθούν εκτενώς σε ακόλουθο άρθρο.πηγές: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A6%CF%89%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AEΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου